تفاوت ام دی اف ملامینه و ام دی اف هایگلاس. از جمله رایج ترین نوع روکش برای ام دی اف خام روکش ملامینه است. ضخامت ام دی اف ملامینه بین ۰٫۳۵ – ۰٫۲۵ و حدود ۵۰% ضخامت آن را چسب MF تشکیل می دهد. برای ملامینه كردن سطح ام دی اف باید سطوح تخته سنباده زنی و صاف شده باشد و نیز عاری از هرگونه عیوب سنباده زنی و غیره باشد. دو طرف ام دی اف باید با یک نوع روكش با گرمای یكسان روكش شوند تا بعدا باعث تاب برداشتن آن نشود. بعد از پرس كردن باید تخته روكش شده برای مدتی روی صفحهای صاف نگهداری شود تا خنک شده و دمای آن به زیر ۵۰ برسد تا در مراحل بعدی دچار مشكل و ایراد نشود. بعلت مشكل بودن و تخصصی بودن پروسه روكش كاری ملامینه و نیز بعلت سرمایهگذاری بالا و مهمتر از آن ارزش افزوده بالای آن معمولا كارخانجات ام دی اف جهان دارای خطوط روكش ملامینه بوده و انواع ام دی اف ملامینه را نیز عرضه میكنند. در این روش تنوع ام دی اف تولیدی نیز بالا میرود.
روکش ام دی اف ملامینه عملکرد و قابلیت بالا در مواردی که دوام بالای سطوح و مقاومت در برابر عوامل خارجی مورد نیاز است کاربرد بسیاری دارد.
دارا بودن امکانات تزئینی و مقاومت مناسب در برابر رطوبت و آب و حرارت و … و قیمت مناسب از مزایای ام دی اف ملامینه می باشد.
به علت مشکل بودن و تخصصی بودن پروسه روکش کاری ملامینه و سرمایه گذاری بالا و ارزش افزوده بالا، کارخانجات ام دی اف خود دارای خطوط روکش ملامینه هستند.
ام دی اف ملامینه شفافیت روکش های PVC و اکرلیک را ندارند و بر خلاف ام دی اف هایگلاس مات هستند.
مقاومت ام دی اف ملامینه در برابر مواد قلیایی و اسیدی بسیار پایین است.
همچنین تمام سطوح ام دی اف ملامینه یکنواخت و صاف نیست و گاهی لبه های آن از جنس دیگر است.