راهنمای انتخاب MDF

تاریخ انتشار : ۱۳۹۵/۱۰/۲۲

انواع ام دی اف را به طور كلی میتوان به تخته فیبرهای نیمه سنگین که از نظر خواص و ویژگی های آنها در دو گروه تخته فیبر نیمه سنگین با خواص معمولی و ویژه طبقه بندی كرد. تخته های صنعتی خاص دارای ویژگی هایی علاوه بر مشخصات معمول ام دی اف هستند كه با اعمال تغییرات در پروسه تولید، با استفاده از چسب های مختلف یا مواد افزودنی گوناگون تولید می شوند. بعضی از انواع ام دی اف های خاص می باشند و موارد استفاده آنها به شرح زیر هستند.

انواع ام دی اف های نازک

خواص این ام دی اف ها و تخته ها به كلاس های خیلی نازک تقسیم میشوند كه در كاربردهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.

از موارد كاربرد عمومی ام دی اف های نازک، كف كشوها، پشت كابینت ها، رویه درها و … می باشد.

از سایر موارد كاربرد انواع ام دی اف های نازک عبارتند از، دیوار كوب ها، پوشش های سقف، غرفه های نمایشگاهی، صنایع اتومبیل سازی، رویه لاستیك زاپاس ، پشت صندلی، رویه در، تولید تخته های انحناء دار می باشد.

انواع ام دی اف های ضخیم

ام دی اف های ضخیم به كلاس های ۴۵-۳۰ میلی متر و ۶۰-۴۵ میلی متر تقسیم شده اند.

کاربرد این نوع از ام دی اف جهت ساخت سازه های معماری، ستون ها، پایه های میز ،طاق ها، رویه كاری كابینت، كف نیمكت و كلا مواردی كه صفحات ضخیم و بزرگ با خواص ماشین كاری خصوصا عمیق مسطح و با سطوح صاف نیاز است استفاده می شوند.

ام دی اف مقاوم در برابر رطوبت

تولید انواع ام دی اف با خاصیت مقاوم در برابر رطوبت بیشتر برای مصارف دررطوبت نسبی محیط حداكثر ۸۰% است.

تمام خصوصیات مثبت ام دی اف معمولی در این نوع تخته ها به اضافه استحكام طولانی تر و تغییر ابعاد كمتر در اثر رطوبت موجود است مانند مبلمان حمام و دستشویی، كابینت دور ظرفشویی، كفپوش ها، پنجره ها، پله ها، پروفیل های خاص

ام دی اف مقاوم در برابر حشرات و قارچ ها

این نوع ام دی اف ها كه بیشترین استفاده آنها در تولید بعضی از كفپوش ها می باشد دارای مواد ضد حشرات می باشد كه باعث می شود از حمله آفات در امان باشد و دوام بیشتری داشته باشد.

ام دی اف مقاوم در برابر آتش

برای این منظور می توان انواع ام دی اف ها را با پوشش های ضد آتش پوشاند. کاربرد های پوشش دیوارها، پارتیشن ها، قفسه فروشگاه ها می باشد.

ام دی اف با وزن مخصوص پائین

کاربرد این نوع از ام دی اف ها، جهت استفاده در مواردی كه وزن كمتر مورد نیاز است و نیازی به استحكام بالا وجود ندارد یا در مواردی كه خواص عایق صدا بودن مورد نیاز باشد تولید و عرضه میشود.

این ام دی اف ها جهت ساخت پروفیل های تزئینی معماری، ساخت غرفه های نمایشگاهی و كلا مواردی كه جابجایی با دست مورد نیاز است و نیز حمل و نقل و ابزار خوری سریع مورد نیاز است كاربرد دارد.

ام دی اف با روكش هایی تزئینی

انجام عملیات روكش كردن ام دی اف امروزه جزء خدمات ضروری تولیدكنندگان ام دی اف به خریداران می باشد بطوریكه معمولا اكثر كارخانجات بزرگ تولید ام دی اف دارای خطوط روكشی هم هستند.

انواع روكش ها شامل روكش های چوبی (گونه های مختلف)، كاغذی، ملامینه، PVC و هایگلاس میشوند.

ام دی اف های قالب گیری شده

در این روش تخته ام دی اف به شكل خاصی كه در پرس به آن داده می شود تولید می شوند مانند رویه درهای طرح دار و حالت دار، یک تكه ام دی اف یا در كابینت و كشو و پنجره و … این محصولات را می توان به راحتی روكش نمود (پرس ممبران) و عرضه بازار مصرف كرد.

ام دی اف های انعطاف پذیر

با یک روند شیمیایی روی انواع ام دی اف با تركیبات الكالین، میتوان به آن قابلیت انعطاف و شكل پذیری را داد.

برخی از مشتریان